Externe Activiteiten

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bezienswaardigheden:


Bevagna-attivita-est

De ligging van onze structuur is zeer centraal in Umbrië. Binnen een straal van 60 km vindt u de meest belangrijkste steden van de regio.

Bevagna (3 km)Bevagna, van Romeinse oorsprong (Mevania), was een stop en handelsplaats op de Via Flaminia. Het heeft nog steeds de schoonheid en pracht van de glans van weleer. Zeer belangrijk is de herbeleving van het leven van de inwoners, de markten en de oude ambachten zoals in de Middeleeuwen. Dit is uitgegroeid tot een evenement dat  "Mercato delle Gaite" heet en ieder jaar eind juni plaatsvindt. Hier kunt u o.a. zien hoe ze in de middeleeuwen het ijzer smeedden, hoe ze het glas bliezen, hoe ze werkten aan de zijde en hoe het papier werd geproduceerd.

Gualdo Cattaneo (4 km) – Gualdo Cattaneo, met zijn belangrijke Rocca en meerdere kastelen, bevindt zich tussen de vallei van Umbrië en de Tiberina vallei.

Montefalco (7 km) - Montefalco, 'Het balkon van Umbrië', zo genoemd vanwege zijn strategische ligging met uitzicht op de valleien van de Topino en de Clitunno.
Een stad met een rijke geschiedenis (er verbleef ooit Federico II), kunst (het Museo Civico van Sint Franciscus en de fresco's van Benozzo Gozzoli) en excellente producten (met als beroemste de Sagrantino di Montefalco wijn).

Spello (11 km) – Spello bevindt zich op een uitloper van de Monte Subasio, en heeft heel wat overblijfselen uit de Romeinse tijd; de kapel Baglioni in de kerk Santa Maria Maggiore is versierd met fresco’s door Pinturicchio. Het is misschien wel een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse dorpen van de hele regio.

Trevi (15 km) – het oude dorp dat hoog op een heuvel over het landschap uitkijkt.

Assisi (22 km) – Assisi is een magische plek, waar de geschiedenis tastbaar binnen haar stadsmuren zindert. Dat er in de oude stadskern sinds de middeleeuwen tot op vandaag praktisch niets veranderd is, draagt zeker bij tot die sfeer van betovering die je meteen in haar ban heeft. De Basiliek van Sint Fransiscus, één van de beroemdste trekpleisters van het christendom, dwingt meteen onze bewondering af. Deze basiliek bestaat uit twee kerken boven elkaar: in de onderste kerk, waar zich de tombe van de heilige bevindt, kan men de muurschilderingen bewonderen van Simone Martini, Cimabue en Lorenzetti; in de bovenste kerk zijn er nog meer fresco’s van Cimabue en bovenal de levenscyclus, achtentwintig schilderijen van de hand van Giotto of onder zijn toezicht uitgevoerd. De weg die opgedragen is aan de heilige, leidt naar het stadsplein piazza del Comune, met het paleis Palazzo dei Priori en de tempel van Minerva. Ook een bezoekje waard zijn de Basiliek van de Heilige Clara, de Dom van San Rufino en het kasteel Rocca Maggiore.

Spoleto (25 km) – Spoleto, voorheen een hertogdom van de Lombobarden, is een dicht agglomeraat van grijze steen te midden van het groen. De strenge aanblik verbergt fascinerende hoekjes en vele architectonische pareltjes. Naast de vroege zone van het Romeinse forum en enkele opmerkelijke kerken, mag men zeker ook de romaanse Dom (XIIIᵉ eeuw) niet missen. Deze kerk bevindt zich aan de verste kant van een schitterend plein: de voorgevel is een echt meesterwerk. Wanneer men het centrum verlaat, biedt de kolossale Ponte delle Torri (Brug van de Torens) uit de dertiende eeuw (230 meter lang en 76 meter hoog) een spectaculaire aanblik.

Deruta (25 km) – bekend om zijn keramiek.

Todi (30 km) – Todi prijkt hoog op een heuvel, en stamt rechtstreeks uit de XIIIᵉ eeuw; het is de geboorteplaats van Jacopone, de mystieke dichter van de Laudi. Het plein Piazza del Popolo is één van de meest opmerkelijke pleinen van Umbrië.

Perugia (35 km) – Gelegen hoog op een onregelmatige heuveltop, is Perugia de grootste kunststad van Umbrië. De kunstparels bevinden zich bijna allemaal in het historische centrum, dat omgeven is door Etruskische muren. Het plein Piazza IV Novembre is de blikvanger: in het midden staat de prachtige fontein ‘Fontana Maggiore’, symbool van de stad, en daar om heen rijzen de gotische kathedraal op en het prachtige paleis ‘Palazzo dei Priori’, met het Collegio del Cambio (college van de geldwisselaars) dat door Perugino met fresco’s werd versierd, en de Nationale Galerij van Umbrië, dat uitpuild van de meesterwerken (met sculpturen van Arnolfo di Cambio en ook werken van Piero della Francesca, Duccio di Buoninsegna, Beato Angelico, Pinturicchio…). Perugia is de hoofdstad van de regio en thuisbasis van het politieke en administratieve centrum van de regio.

Orvieto (50 km) – Eenzaam op de top van een uitloper van turfsteen straalt Orvieto een onvergetelijke fascinatie uit die de vele toeristen die ieder jaar de stad komen bezoeken treft met haar schoonheid. Haar faam is nauw verbonden met de Dom, een absoluut meesterwerk van de Italiaanse gotiek. De voorgevel, is prachtig versierd met een roosvenster en bas-reliëfs van Lorenzo Maitani. Het Universeel Oordeel in de Nieuwe Kapel (of Kapel van Sint Brizius), met fresco’s van Luca Signorelli, is onvergetelijk. Bij de openbare gebouwen springt het Palazzo del Popolo (Volksplein) meteen in het oog. Zeer indrukwekkend zijn ook de Put van Sint Patrick en ‘Orvieto Underground’: een complete stad onder de grond volledig toegankeljk, met zijn ingang dicht bij de Dom

Gubbio (55 km) – Gubbio bezoeken is als een reis terug in de tijd maken. Deze belangrijke en nobele stad situeert zich op verschillende hoogten op een helling van de Berg Ingino en wordt doorkruist door trappen en heerlijke middeleeuwse straatjes. Op het plein Piazza Grande staat het Palazzo Pretorio en het mooie Palazzo dei Consoli (Paleis van de Consuls). Hogerop in de stad komen we de gotische Dom tegen en het Palazzo Ducale (Hertogelijk Paleis), een schitterend voorbeeld van elegantie in renaissancestijl.

Narni (60 km) – met zijn Dom en het Palazzo del Podestà.

Norcia (60 km) – Norcia is een stad met een rijke historie gelegen aan de voet van de Monte Sibilini. Onder andere bekend om het plein Piazza San Benedetto met de Basiliek van San Benedetto, het standbeeld van de heilige en het Palazzo Comunale. Vergeet niet om even te stoppen bij de mooie winkeltjes vol met vleeswaren, kaas en truffel. Typisch voor deze streek.

Castelluccio di Norcia (90 km) – Tussen eind mei en begin juli is het plateau van Castelluccio getuige van een evenement van aanzienlijk belang; ‘de Bloei’, die gedurende enkele weken een mozaïek van kleuren creëert op de Pian Grande, met variaties in kleur van oker geel tot rood. Er is geen specifieke dag aan te geven omdat alles elk jaar opnieuw is toevertrouwd aan de weersomstandigheden van het seizoen.

Lago Trassimeno (60 km) – Het Lago Trassimeno is het op drie na grootste meer van Italië en wordt voornamelijk door regen en kleine stroompjes gevoed.

Rome (150 km) – Op 2 uur rijden met de auto of in 1,5-2 uur met een directe treinverbinding (vanuit Foligno) sta je midden in Rome. De treintijden zijn beschikbaar in de receptie.

Florence (180 km) – Op 2,5 uur rijden met de auto of in 2.5-3 uur met een directe treinverbinding (vanuit Foligno) sta je midden in Florence. De treintijden zijn beschikbaar in de receptie.

Naast de meest markante steden, heeft iedere gemeente van Umbrië prachtige verrassingen in petto: kerken, gebouwen, musea, sculpturen, bas-reliëfs, fresco’s en schilderijen. Maar ook vele charmante (Middeleeuwse) pleinen, trappen en steegjes. Daarnaast zijn er verschillende natuurparken die de omschrijving ‘Umbrië, het groene hart van Italië’ volledig waarmaken; o.a. het Nationale Park van de Sibilijnse Bergen en de regionale parken (Colfiorito, Monte Cucco, Monte Subasio, het Rivierpark van de Tiber, Trasimeno en het Rivierpark van de Nera), waar diverse sportieve activiteiten mogelijk zijn.

ACTIVITEITEN

Activiteiten:


Fietsen/mountainbike – in de omgeving zijn vele mogelijkheden om te fietsen/mountainbike. We hebben meerdere routes ter beschikking op de receptie. Fietsverhuur is mogelijk via een bedrijf in Foligno!

Wandelen/joggen – zowel op ons eigen uitgestrekte terrein als in de omgeving zijn er vele mogelijkheden om te wandelen. We hebben meerdere routes ter beschikking op de receptie.

Paardrijden – zowel wat dichterbij (Cannara, Foligno) als wat verder weg (Monte Subasio, Monte Sibilini) zijn er diverse mogelijkheden tot paardrijden. Zowel voor de geoefende als de niet geoefende rijder.

Zweefvliegen – o.a. in de Monte Subasio en Monte Sibilini.

Deltavliegen – o.a. in de Monte Subasio en Monte Sibilini.

Bergbeklimmen – o.a. in de Monte Subasio en Monte Sibilini.

Speleologie – in de Grot van de Monte Cucco en in de Grot van Frassasi.

Rafting/hydrospeed/canyoning – in de Monte Sibilini en in het Rivierpark van de Nera.

Cascate delle Marmore – bij Terni in het Rivierpark van de Nera. Een indrukwekkende 165 meter hoge waterval, kunstmatig aangelegd door de Romeinen, die tegenwoordig tevens wordt gebruikt voor het opwekken van groene energie. Hiervoor wordt het water op bepaalde tijden van de dag door een elektriciteitscentrale geleid. Voor de openingstijden vraag extra informatie bij de receptie.

Strada del Sagrantino – één van de belangrijkste wijnen van Umbrië is de Sagrantino. De plaatsen waar deze wijn alleen geproduceerd mag worden zijn Montefalco, Bevagna, Giano dell’Umbria, Castel Ritaldi en Gualdo Cattaneo. In onze nabije omgeving zijn er verschillende wijnhuizen die bezocht kunnen worden voor rondleidingen en proeverijen.

Thermen/wellness – binnen Umbrië zijn er diverse mogelijkheden.

Golf – er is een golfbaan bij Perugia.

Activo Park (40 km) – Activo Park is een pretpark midden in de natuur en zonder enige impact op het milieu of akoestische activiteit. Er zijn voor zowel klein als groot verschillende sportieve activiteiten in de lucht, o.a. parcours hoog in de bomen, en op de grond. Daarnaast is er een groot natuurpark waar verschillende excursies worden gehouden en waar men o.a. kan raften.

La Città della Domenica (45 km) – ‘La Città della Domenica’ is een klein natuurrijk pretpark met een zeldzame verbinding tussen liefde voor het milieu en contact met dieren enerzijds en attracties en activiteiten voor gezinnen anderzijds.

EVENEMENTEN

Evenementen:


Januari:

 • Beoordeling van de kerststallen in de verschillende dorpen
 • Feest van de ‘Epifana’ – 6 Januari

Februari:

 • Carnaval in Umbria: Gekostumeerde parades en praalwagens door de straten van verschillende dorpen

Mei:

 • Corsa dei Ceri – Gubbio (15 Mei)
 • Calen’ di Maggio – Assisi (de 1ᵉ donderdag, vrijdag en zaterdag na 1 mei)
 • Festa della Palombella – Orvieto (Pinksteren)
 • Cantine e Frantoi aperte – Torgiano, Bettona, Bevagna en Montefalco (25 mei 2015)

Juni:

 • Infiorata del Corpus Domini – Spello (9ᵉ zondag na Pasen, 6-7 juni 2015)
 • Mercato delle Gaite – Bevagna (19-28 juni 2015))
 • Giostra della Quintana – Foligno (13-15 juni 2015)

Juli:

 • Festival dei due Mondi – Spoleto (27 juni t/m 13 juli 2015)
 • Umbria Jazz – Perugia (10-19 juli 2015)

Augustus:

 • La Fuga del Bove – Montefalco (3-19 augustus 2015)

September:

 • Cantine e Frantoi aperte – Torgiano, Bettona, Bevagna en Montefalco
 • Giostra della Quintana – Foligno
 • Todi Arte Festival – Todi
 • I primi d’Italia – Foligno

Oktober:

 • Eurochocolate – Perugia (16-25 oktober 2015)

November:

 • Frantoi Aperti

December:

 • Umbria Jazz Winter – Orvieto (27/12/14 t/m 1/1/2015)

Kerst in Umbrië – in diverse steden en dorpen artistieke en levende kerststallen


Agriturismo Umbria
via Pian di boccio, 10 06031 Bevagna - Perugia Italia | Tel/Fax: +39.0742.360391 | Email: info@piandiboccio.com
Camping Pian di Boccio - P.iva: 02502820547
Agriturismo Belsito - P.iva: 02142940549